Life Tree Check

Navigační obrázek služeb v oblasti adaptace na klimatickou změnu
Klimatická změna

Aby město nepálilo…

Mezinárodní projekt LIFE Tree Check se zaměřuje na řešení problému tepelného ostrova ve městech. Největší důraz klademe na proměnu investiční politiky měst – každá rekonstrukce ulice musí zároveň znamenat více zeleně, každá nová stavba musí mít zelenou střechu nebo fasádu, asfaltové povrchy parkovišť se musí proměnit na zasakovací nebo zatravněné, do ulic a parků musí přibýt více vodních ploch, pítek i zastíněných posezení.

Co v projektu vytváříme?
Aplikace Tree Check dokáže rozpoznat každý strom a každou rostlinu a z pouhé fotografie dokáže určit, o jaký druh zeleně jde, kolik dokáže pohltit oxidu uhličitého a jaký ochlazovací efekt přináší plánovací nástroj pro profesionály LIFE Tree Check Pro je webovou aplikací, která usnadní rekonstrukce ulic a  veřejných prostranství nebo tvorbu územních plánů ve spolupráci s úředníky a komunálními politiky vytvoříme sadu doporučení. Ta jim pak pomohou plánovat investice tak, aby jedním z klíčových kritérií výstupů byla jejich adaptační funkce. Díky tomu se naše města přestanou přehřívat.

Další informace lze nalézt na webových stránkách projektu: www.lifetreecheck.eu
Projekt LIFE Tree Check získal finanční podporu Evropské unie z programu LIFE. 

Související služby

Navigační obrázek služeb v oblasti adaptace na klimatickou změnu

Adaptace území na změny klimatu

Změnou klimatu se rozumí veškeré jeho dlouhodobé změny včetně přirozené variability a změn způsobených lidskou činností. Ačkoliv tyto dvě složky od sebe nelze jednoznačně rozlišit, je zjevné, že na změnu klimatu musíme vhodně reagovat a adaptovat se na ni.